De Blockchain Evangelist

De Blockchain Evangelist

Afgelopen maanden heb ik veel vragen gehad zoals: “wat doe je nou precies ?” en “wat is een Blockchain Evangelist?” Dit wil ik graag met iedereen delen.

Bij het uitwisselen van visitekaartjes krijg ik vaak een glimlach te zien zodra mensen Blockchain Evangelist zien staan in plaats van de gebruikelijke Marketing manager of Accountmanager. Ik ben een Blockchain Evangelist die gelooft dat blockchain een technologie is die ons leven in de komende vijf jaar makkelijker gaat maken. Als blockchain evangelist ben ik dagelijks bezig met het preken van blockchain technologie. Ik ben fulltime bezig met het onderzoeken van hoe blockchain ons leven, onze samenleving, onze organisaties en onze economie kan veranderen. Deze bevindingen vertaal ik naar blogs, presentaties en animaties en probeer hiermee blockchain casus toegankelijker te maken voor de gemiddelde persoon.

 

Manpreet Chand - Blockchain Evangelist @ TOBLOCKCHAIN
Manpreet Chand – Blockchain Evangelist @ TOBLOCKCHAIN

De manier waarop we vertrouwen organiseren in onze maatschappij heeft een centrale karakter. Het vertrouwen is momenteel georganiseerd door centrale instituties zoals banken, notarissen en accountants. Blockchain technologie kan ervoor zorgen dat we dit vertrouwen dichterbij ons zelf kunnen brengen met andere woorden; we kunnen het decentraliseren. De bank bijvoorbeeld zoals we die nu kennen hebben we niet meer nodig. Ik heb momenteel een Bitcoin wallet en betaal mijn biertje op de vrijdagavond met mijn Bitcoins. En dit allemaal zonder tussenkomst van een bank!

Elk persoon is anders en dat maakt blockchain juist zo interessant. Soms ben ik in gesprek met academici en de andere keer zijn het mijn eigen voetbalvrienden. De blockchain is voor iedereen en dat geeft mij de energie om elke dag weer aan de slag te gaan bij TOBLOCKCHAIN. Blockchain is een zeer complexe technologie en bij TOBLOCKCHAIN zijn we dagelijks bezig om de kennis te democratiseren. Zo ben ik met een project begonnen genaamd: “What if ?” dit zijn korte video’s waarmee ik het publiek aan het denken zet. Daarnaast zijn we als TOBLOCKCHAIN team op verschillende evenementen aanwezig waar we onze kennis delen, bijvoorbeeld Techruption. We hebben vrijwillig aan dit evenement geparticipeerd in een community waarin er gezamenlijk met andere bedrijven en wetenschappelijk instituties aan technologische innovaties rondom blockchain werd gewerkt. Bovendien werden er slimme oplossingen bedacht om klimaatverandering tegen te gaan.

Het bevattingsvermogen is nog laag in Nederland. Slechts 28% van de managers van grote bedrijven (+200 medewerkers) hebben van blockchain gehoord en weten wat het voor hun bedrijf kan betekenen. Voor het midden- en kleinbedrijf is dit percentage zelfs lager namelijk 11%. We merken dat blockchain als veelomvattend en complex wordt ervaren. Dit betekent niet dat je dan meteen moet afhaken! Samen kunnen we de kwaliteit van ons leven en samenleving verbeteren. Een ecosysteem van organisaties en mensen die betrokken zijn bij het ontwikkelen van economische systemen, governance structuren, juridische kaders, software, security, privacy, etc. is onmiskenbaar. Wij vinden dat we de informatie achterstand op gebied van blockchain samen kunnen invullen en deze beschikbaar kunnen maken voor iedereen. Deel je deze filosofie? Wil je meedoen? Laten we dan snel een kop koffie drinken!

Email letsgo@toblockchain.nl of manpreet.chand@toblockchain.nl

Tel: +31 640521941

Nieuwsgierig? Volg ons op: twitter, facebook en linkedin